Mint oly sok dolog esetében igaz ez a világon, a Roddy is egy „női követelés" végeredményeképpen született meg. A nejem roppantul unta, hogy 4 embernek kell minden hétvégén összepárosítani a zoknijaikat, ami rendkívül időigényes és haszontalan munka, mégis el kell végezni ahhoz, hogy kényelmesen tudjon az ember reggel, munkába indulás előtt zokni-párt választani magának. Ezt a tevékenységet szívesen kiváltotta volna valami praktikus eszközzel. ami megoldja, hogy

  • a zoknik a mosógépben maradjanak a párjukkal, ha már egyszer össze lettek válogatva
  • a zoknik a szárításuk során is maradjanak együtt
  • a zoknik a tárolásuk során foglaljanak kis helyet, ne legyenek gombócba gyűrve, kulturáltan legyenek tarthatóak például egy dobozban, vagy fiókban
  • végül, de nem utolsó sorban: a zoknik ne csak egymáshoz tartozzanak, hanem gazdáikhoz is: legyenek megkülönböztethetőek valamilyen módon akkor is, ha teljesen egyforma színű vagy nagyságú zokniról van szó.

Nos, ilyen eszközt nem találtam a piacon, pedig becsülettel kutattam Budapesttől-Bécsig, Nürnbergtől-Frankfurtig, ahol éppen megfordultam, mindenütt. (A munkám miatt szinte állandóan úton voltam Nyugat-Európában)

Aztán egy korai hajnalon jött az ötlet, egy egyszerű önzáró csipesz gondolata, amiben nincs fém, (ami rozsdásodhat) sajátos geometriai formája miatt összeszorítja a zoknikat mosás és tárolás közben. Akasztója van, így szárításnál is együtt maradnak a párok, valamint különböző színekben lehet gyártani, ami megoldja a gazdik-zoknik összerendelését is.

A megálmodott mintát a műanyag iparban járatos szakemberek segítségével formába öntöttük, kidolgoztuk a legjobb alapanyag keverékek és színezékek konfigurációit. Az évek során tökéletesítettük a formát is, és immár 1996 óta folyamatosan gyártjuk, felhasználóink – visszajelzéseik szerint – őszinte örömére.

A feltaláló