A zoknicsipesz használatával kapcsolatosan találkoztunk néhány félreértelmezéssel, helytelen használattal, amelynek köszönhetően nem sikerült adott esetben kihasználni a zoknicsipesz nyújtotta előnyöket.

Az első és legfontosabb, hogy mikor és hogyan használjuk a csipeszt? Minden vásárlónknak azt javasoljuk, hogy legalább annyi zoknicsipeszt vásároljon, ahány pár zoknija van. Erre azért van szükség, mert a kezdet kezdetén a vásárlás után minden egyes zoknira fel kell tenni a csipeszeket (az alább látható módon) és már kezdettől fogva a csipesszel együtt kell tárolni. Ha egy zoknit használni kívánunk, akkor vegyük le róla a csipeszt tegyük egy erre a célra rendszeresített helyre (pl egy kis tálka vagy kosár a polcon/fiókban), majd a használat után mielőtt a szennyesbe dobnánk helyezzük fel rá ismét a csipeszt. Így mindig csak azon a zoknin nincs csipesz, amit éppen használunk. A csipeszek maradjanak a tárolás - mosás - szárítás - tárolás folyamat során végig a zoknikon, így érhetjük el azt, hogy ne vesszenek el a párok egymástól. Ha nem így teszünk, akkor a folyamat valamelyik eleménél mindenképpen el kell végeznünk a fárasztó és időpocsékoló zoknipárosítgatást. Ellenben ha a fenti módon járunk el soha nem kell nekiállni és párosítgatni a zoknikat a folyamatos használat során.

Amellett hogy nem vesznek el a párok és nem kell hosszú, fárasztó perceket azzal töltenünk, hogy megkeressük a zoknik párját további előnyre is szert tehetünk azáltal, hogy a csipeszen található akasztónak köszönhetően most már akár 10 pár zokni is elfér ugyanarra a helyre a szárítón, ahol korábban csak egy párnak volt elegendő hely.

 

Az alábbi ábrák segítséget nyújtanak abban, hogy hogyan helyezzük fel a csipeszt a zoknira helyesen:

1.

A csipesz külsõ részére helyezze a mutató és a gyûrûs ujját, a belsõ felét pedig támassza ki a hüvelykujjával.

2.

A kitámasztott csipeszt illessze az összefogott zoknipár szárára.

3.

Mindkét kezével húzza és igazítsa a zoknit úgy, hogy a teljes körfelület szorítsa össze.

4.

Megfelelõ összecsíptetés esetén a zoknit megfordítva az ábra szerinti képet látja.

5.

Vastag (sport) zokni esetén kényelmesebb, ha csak a zokniszár belsõ éleit csipteti össze, majd eligazítja a fentiek szerint.